Zoho Books - Billit integratie

Uw Zoho Books facturen naar uw boekhoudsoftware met onze Zoho Books - Billit integratieDe eerste versie van de integratie tussen Zoho Books en Billit heeft volgende functionaliteiten:
- doorsturen van uitgaande facturen en creditnota's richting Billit
- doorsturen van inkomende nota's en leverancierskredieten richting Billit 
- ondersteuning van btw afhandeling voor BElgië, EU en EXport
- ophalen van betalingen uit Billit voor openstaande facturen in Books
- ondersteuning voor btw exclusief en btw inclusief
- doorsturen van de betalingen die in Books zelf geboekt worden naar Billit toe
- mogelijkheid tot uitsplitsen naar inkomsten- en kostenrekeningen adhv het rekeningstelsel

Met de Billit Connect licentie stuurt u maandelijks tot 200 documenten door.


Vanuit Billit vertrekken je documenten richting je boekhouding of boekhouder. Doorgedreven integraties voor de volgende boekhoudpakketten zijn reeds voorzien: Exact Online, Octopus, expert M, ... Daarnaast kan u met het genereerde UBL formaat uw documenten in de meeste boekhoudpakketten opladen.

Billit heeft nog andere mogelijkheden die we naar de toekomst toe zullen evalueren om ook mee toe te voegen in de integratie voor zover deze al niet automatisch worden ter beschikking gesteld in Billit zelf:
- PEPPOL integratie
- Aanmaken van betalingsbestanden voor uw bank app.
- Digitale deurwaarder (fyi: dit is geen onderdeel van de Billit Connect licentie)
- ...


Vereisten:
- Het gebruik van een Landcode veld in Zoho Books is noodzakelijk vermits dit door Billit gevraagd wordt er gewoon teveel mogelijke manieren zijn om een landsnaam te schrijven.
- Het btw nummer van een klant dient correct ingevuld te zijn op contactniveau bij Zoho Books opdat Billit dit correct kan afleveren. Een factuur met een incorrect btw nummer zal niet aanvaard worden door Billit.
- De Premium editie van Zoho Books is nodig voor het koppelen met Billit vermits deze toelaat om workflows en scripts toe te voegen. Deze editie van Books is ook diegene die in Zoho One is opgenomen.  


Beperkingen en weetjes:
- Kortingen op factuurlijnen alsook op factuurniveau zijn voorlopig nog niet ondersteund. Deze kunnen wel als afzonderlijke lijn worden toegevoegd.
- Facturen worden doorgestuurd wanneer deze niet langer in Concept staan en de waarde SEND 2 BILLIT in het Update veld staat. Dit kan aangepast worden om deze niet direct door te sturen maar wel per 25 door een bulk update te doen van het veld. 
- Er zijn verschillende wettelijk toegelaten manieren van btw afronden. Hierdoor is het mogelijk dat er afrondingsverschillen van bv 0,01€ ontstaan. Deze worden door Billit zelf toegevoegd aan de factuur zodat deze in de boekhouding kunnen worden weggeboekt.   
- Creditnota's dienen afgeboekt te zijn op een factuur die al eerder naar Billit gestuurd is. Wanneer de factuur niet aanwezig is in Billit zal de creditnota niet kunnen doorgestuurd worden naar Billit. Creditnota's die niet op een factuur afgeboekt zijn komen wel door.
- Wanneer u 1 Billit account voor meerdere organisaties gebruikt dient er een aanpassing te gebeuren aan de huidige code. Gelieve dus niet zomaar een 2de organisatie toe te voegen in Billit zonder ons daarvan op de hoogte te brengen. U kan wel een extra alleenstaand Billit account aanmaken zonder dat aanpassingen nodig zijn.     

Roadmap: (helaas kunnen we nog geen exacte timing geven wanneer volgende onderdelen worden opgeleverd)
- Kortingen op lijnniveau zullen naar de toekomst ook ondersteund worden.   
- De analyse is begonnen voor het ophalen van inkomende facturen uit Billit en het aanmaken van Nota's in Books.                                                                                                                                                                         
   Onze integratie scripts blijven ten allen tijde de intellectuele eigendom van CuReMa bvba en deze kunnen onder strikte voorwaarden gebruikt worden door onze klanten. Neem vrijblijvend  contact op met ons om uw integratie te bespreken.